.:♥ тѕυηαмι ♥ ™:.
Navigations




Entries Profile Linkies

Thanks for stepping in. To know more bout me, click 'profile'. Don't be shy to leave opinions.


Jerit Sini








Credits!

BaseCode: Nurul AtiQah
Template: Najwa Arba
Others: One| Two|Three|


2013 , January 26

//Assalammualaikum ^^
Tumblr_mh2ofpoyha1rm688ro1_500_large

Kobanwa Gozaimasu . ^^ Jam kat sini menunjukkan pukul 10.57 p.m . Aigoo . Tak reti-reti nak tido lagi keh anak Arba ni haishh . Hahar . Tetibe terdetik hati nak update blog . Aku lemah betul bila sampai sini . Tadi masa pikir nak update , bapak lha banyak idea . Tapi bile dah duduk atas kerusi depan lappy sambil menaip , idea aku hilang . Aigoo~ Sokay . aku akan cube untuk ingad balik .

Sementara aku dok ingad-ingad ni , meh sini aku cite pasal adik baru aku . Eh , bukan bulan lepas baru dapat adik . Yup . Ahli keluarga aku samakin bertambah . Itu hari , Ustazah aku ade cakap kat aku macam ni , "Bile Allah panggil seorang yang kita sayang , akan datang yang lebih baik dalam kalangan kita." Lebih kurang macam tu lha . ^^



Adik aku ni lahir subuh pada hari Rabu , 23 Januari 2013 . Nama dia Aliya Qaisara Binti Mohd Shukri . Budak kecik ni , orang kate ikut muka bapak dia , ade orang kate ikut muka abang dia . Tapi aku rase bapak dia lha kot . Awal sehari je sebelum Maulidur Rasul . Mak dia comel . Ni aku tempek satu lagi gambar dia dengan Abang dia .


Tu . Sama comel kan . Nama abang dia Muhamad Adam Wafi Bin Mohd Shukri. Umur dia satu tahun . Dia lahir sebelum puasa tahun 2011 . Kesian mak dia kena cuti puasa selama sebulan .

Okeyh . tadi masa aku terfikir nak update blog , aku tengah buad benda alah ni lha ,



Untuk ape tu ? Besok birthday kawan aku . Dia tu membe paling tua dalam kelas kitorang lha . So aku nak bagi dia chocolate tu , memandangkan ni jeh yang sempad aku capai . Tak pergi kedai lain pon ,, beli kat Petronas Mesra jeh tadi . Aku lupe nak beli pembalut , so aku akan cube buat dengan kertas warna jeh . Hahar . I wonder what will it looks like .

Pelik jugak macam mane aku boleh rapat dengan dia . takde lha rapad mane , tapi boleh lha buad teman berbual masa bosan . Dia ni .... M susa lha nak cakap orang yang macam mane . Tapi dia memang berani tegur aku . And dia jugak , tak pernah jemu ajar aku main permainan , ape tah name dia , tapi jentik-jentik buah carom . Bukan main carom , tapi dia lebih kurang macam main batu seremban lha . Aku pon tak tawu nak explain macam mane . Aigoo~ 


Sambil aku dok buad yang tuh , aku ade design benda alah ni jugak , Nampak tak iklan percuma kat situ , pemadam Fabel Castel . tak reti eja . tawu sebut jeh . Aku tanye mak aku , lawa ta design ni , Mak aku kate Korea . Yeke ? Aku tak rase macam tu memula , tapi bile tengok balik . M , ade gaya lha . Hahar .

Bila aku sibuk dekat meja budak-budak aku tuh yang ade A B C blah blah tuh , jadi macam ni lha . Sila tengok bawah , bukan di kaki anda . Tapi di screen laptop atau monitor anda . Jangan ketawa . Bukan niatku untuk buad anda semua ketawa . Sebab memang tak lawak . [-.-']




Nampak , set geometri , pensil tekan , pensel batang , buku sketch , Chocolate Crispy , Pembaris , Jam , Soalan Geometrical Construction yang aku kutip kat internet , Paper clip , dan lain-lain di atas meja budak-budak ku . memang berterabur ah . Tak tawu nak kate ape , belum tengok buku kat tepi meja tuh lagi . hahar . semangad budak PMR . Study tah kemane jugak . hahar .

Kalau tak silap aku , weekend minggu lepas , kembarr aku ade masuk satu pertandingan public speaking ni , sebelum dia pergi sana , dia masuk yang wilayah dulu , dapad nombor satu , Lepas tu baru lepas Kebangsaan . Dapad johan jugak . Bile dia balik tuh aku tak congrate dia pon . kenape ? aku pon ta tawu . Aku memang tak congratulate dia kot . Bile difikirkan balik , memang ta pena . 

Ni gambar hadiah yang dia dapad ,


.........................................................................................................................................................

Semalam , mak aku ade belajar buat kek baru . Kek tuh sedap sangad , sampai aku mimpi-mimpi malam tuh . Nama kek tu Classic Birthday Cake With Caramel , If not mistaken , tu lha name nye . 


SubhanaAllah . Kek ni memang sedap giler-gilerr sampai finger licking good . Sekali makan memang nak lagi lha . ^^

Memandang kan jam pon dah pukul 11:40p.m . Aku chow dulu berselubung di bawah selimut . Assalammualaikum . ^^ //